Tientallen voertuigen blokkeren vluchtstrook, hulpdiensten minuten later ter plaatse

25/06

Foto: politie gemeente Waalwijk

Woensdagavond 24 juni zijn de hulpdiensten rond 19:15 gealarmeerd voor een forse aanrijding op de A59. Ter hoogte van afrit /waspik waren meerdere auto’s op elkaar gebotst.

De hulpdiensten werden hierbij gehinderd door voertuigen op de vluchtstroken. Tientakken voertuigen blokkeerde de vluchtstrook waardoor hulpdiensten minuten later bij het ongeval aankwamen, terwijl elke seconde telt in dit soort gevallen. Honderden meters voor het ongeval stonden de voertuigen niet alleen op vluchtstrook maar ook in de berm. De tenaamgestelde van de voertuigen zullen hiervoor een proces verbaal gaan ontvangen voor onnodig gebruik maken van de vluchtstrook.

Bij het ongeval bleek uiteindelijk één persoon gewond geraakt ter zijn die ter plaatse kon worden behandeld. Dat er maar één persoon gewond is geraakt weten wij natuurlijk niet aldus de politie. “Op basis van de eerste meldingen leek het om een zeer ernstig ongeval te gaan met meerdere zwaargewonden waarbij de hulp er zo snel mogelijk moet zijn”.