Agenten vinden grote hoeveelheid drugs in woning

Tilburg – Agenten hebben vrijdag 15 mei 2020 een bereidings- en verwerkingsplaats van drugs in een woning aan de Puccinistraat aangetroffen.

Agenten waren vrijdagochtend rond 06.00 uur aanwezig bij de woning om een verdachte aan te houden. Eenmaal in de woning troffen zij de verdachte niet aan, wel vonden zij een grote hoeveelheid verdovende middelen en diverse envelopjes en pakketdozen. Het vermoeden bestaat dat de woning gebruikt werd als bereiding- en bewerkingslocatie voor diverse soorten drugs, waarbij de drugs versneden en verpakt worden. De verdachte (een 22-jarige man) was niet aanwezig, maar werd na onderzoek in een nabijgelegen woning alsnog aangehouden. De woning is door gespecialiseerde diensten leeggeruimd.

Drugs verwerken

Wanneer drugs verspreid worden, wordt deze vooraf klaargemaakt worden voor de distributie. Dat wordt gedaan op een zogenoemde bereiding- en bewerkingslocatie. De drugs uit een drugslab worden geleverd en worden op een aparte locatie gewogen en bereidt voor distributie. Niet alleen het produceren van drugs brengt gevaren met zich mee, ook de verwerking ervan is schadelijk. Een dergelijke locatie trekt vaak criminelen aan, maar kan ook besmet zijn met gevaarlijke chemicaliën. Dit brengt bijvoorbeeld explosiegevaar met zich mee voor nabijgelegen woningen. Ook worden de chemicaliën vaak geloosd via het riool, wat zeer schadelijk is voor het milieu.

Melden helpt

Heeft u het vermoeden dat er in uw omgeving zo’n locatie is? Of heeft u het vermoeden dat er een andere verdachte situatie in uw omgeving is? Meld dit dan! U kunt altijd bellen met 0900-8844 of anoniem uw informatie doorgeven via 0800-7000.