Goed verstopte hennepkwekerij in kelder bedrijfspand

14/12

Foto: politie

14/12

Foto: politie

14/12

Foto: politie

Tilburg – In de kelder van een bedrijfspand aan de Ringbaan Noord heeft de politie vrijdagavond een hennepkwekerij aangetroffen. In vier ruimten stonden enkele honderden planten in diverse groeistadia. In het pand werden drie mannen aangehouden, het gaat om twee Tilburgers (44 en 45 jaar) en een 23-jarige Albaniër. Hun betrokkenheid bij de plantage wordt onderzocht.

De politie kreeg vrijdagmiddag een melding dat er een hennepgeur hing bij een bedrijfspand aan de Ringbaan Noord. Ook bij Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) was recent een tip binnengekomen dat daar een hennepkwekerij zou zitten.

Zenuwachtig

De agenten troffen in het bedoelde pand drie mannen aan die daar aan het werk waren. Het drietal gedroeg zich erg zenuwachtig tijdens de zoekactie. De douane stuurde een speurhond. De brandweer kwam ter plaatse om te assisteren en om metingen te doen. De hond sloeg op meerdere plaatsen in het pand aan, onder meer bij een stuk losse vloerbedekking. Daaronder zat een houten luik die toegang gaf tot de kelder, een gang van 40 a 50 meter lang met daaraan vier ruimten met hennepplanten in verschillende groeistadia van stek tot vrijwel volgroeide plant.

Gevaarszetting

Vanwege de gevaarszetting zoals losse stroomdraden, weinig zuurstof is besloten om de kwekerij zaterdag met deskundigen verder te inspecteren en te ontmantelen. Dan zal ook het precieze aantal planten duidelijk worden. De drie aanwezige mannen in het pand werden aangehouden. Hun rol wordt verder onderzocht.