Pinautomaat opgeblazen

Tilburg – Een pinautomaat is afgelopen nacht doelwit geweest van een plofkraak. Het is nog onduidelijk of er geld weg is. Twee daders zijn gevlucht op een motor.

Op vrijdag 22 november 2019 om 2.55 uur kwam er bij het Operationeel Centrum meerdere meldingen binnen van knallen in de buurt van het Winkelcentrum Heyhoef. Al snel bleek dat de pinautomaat daar doelwit was geworden van een plofkraak. Geschrokken buurtbewoners stonden de politie al op te wachten die massaal uit gerukt was. Getuigen wisten te melden dat twee mannen op een motor gevlucht waren.

Zoektocht

Er is direct een zoekactie gestart naar deze twee mannen. Explosievenspecialisten van de politie zijn opgeroepen. De schade aan het pand is groot en meerdere voertuigen in de directe omgeving van de automaat zijn beschadigd door rondvliegende brokstukken. De twee mannen zijn niet meer gevonden. De omgeving van de plaats van het delict zal nog geruime tijd afgesloten zijn. Het is nog onduidelijk of er geld buitgemaakt is. De mannen zijn niet meer gevonden. De recherche is een onderzoek gestart.

Getuigen gezocht

Veel mensen zijn opgeschrikt door de harde knallen om ongeveer 2.50 uur. Misschien heeft iemand voor die tijd een motor gezien of gehoord. Of misschien heeft iemand de motor na de plofkraak gezien. We willen deze informatie graag hebben. Ook kan het zijn dat iemand camerabeelden heeft van de openbare weg waar deze motor misschien op te zien is. Deze beelden willen we natuurlijk graag hebben. Als iemand op een andere wijze informatie heeft over de daders van deze plofkraak is het mogelijk om dit ANONIEM met ons te delen via het Team Criminele Inlichtingen, bel dan 0900-8844 en zeg NIET uw naam maar vraag direct naar het Team Criminele Inlichtingen.