Twee verdachten aangehouden voor stelen defecte scooter

Tilburg – Dankzij een oplettende melder zijn maandagmiddag twee verdachten van 13 en 15 jaar aangehouden voor het stelen van een scooter, die gestald stond op Industrieterrein Katsbogten wegens een defect.

De eigenaar van de scooter had het voertuig daar zondag 4 augustus rond 19.00 uur neergezet omdat deze niet meer werkte. De scooter zou maandag worden opgehaald voor reparatie. De eigenaar kreeg maandagmiddag echter een telefoontje van de politie dat er twee verdachten waren aangehouden die met zijn scooter liepen.

Een melder zag de twee jongens bij de scooter staan en vermoedde dat zij de scooter wilden stelen. Daarop is de politie gebeld en in de richting van de jongens gestuurd. De twee jongemannen liepen met de scooter aan de hand op het fietspad aan de Goirleseweg Na controle bleek de scooter niet van hen te zijn en zijn ze aangehouden