15-jarige jongen aangehouden in onderzoek overval cafetaria

Tilburg – De recherche heeft, dankzij tips van kijkers naar Bureau Brabant, een 15-jarige Tilburgse jongen aangehouden die verdacht wordt van deelname aan de overval op de cafetaria aan het Paletplein op 24 maart 2019. De speurders hopen de tweede overvaller ook op korte termijn te arresteren.

Op 24 maart om ongeveer 20.45 uur, kwamen er twee jongemannen binnen bij snackbar Het Paletplein in Tilburg. Beide jongens hadden bivakmutsen op. Een van hen had een pistool vast en de andere een mes. De knul met het mes dwong een medewerker de kassa open te maken, waarna hij het geld daaruit pakte. De overval werd op camerabeelden vastgelegd.

Bureau Brabant

Op maandagavond 3 juni 2019 werd door Bureau Brabant uitgebreid aandacht aan de overval besteed. Er kwamen drie tips binnen, waarvan één via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). De Tipgevers wezen naar een 15-jarige jongen uit Tilburg. Deze overvaller, die het mes in zijn handen had, werd door de kijkers mede door zijn stevige postuur herkend. Verder onderzoek leverde voldoende verdenking van betrokkenheid op om hem vanmorgen met toestemming van de officier van justitie op zijn woonadres aan te houden. Hij is vastgezet.