Vernieler aangehouden door ingrijpen kordate bezoeker

2018-01-27 20:43:17

Tilburg – Een kordate 22-jarige Bredanaar heeft afgelopen nacht in de toiletruimte van het muziekcentrum aan de Veemarktstraat een 18-jarige man uit Harmelen vastgepakt en overgedragen aan de beveiliging omdat die met gebalde vuist een gipswand vernielde in de toiletruimte.

De getuige vertelde dat hij omstreeks 04.00 uur naar het toilet ging. Hij zag een hem onbekende man met gebalde rechtervuist inslaan op een gipswand. Daardoor ontstond een flink gat in de wand ter grootte van een vuist. Hij sprak de vandaal op zijn gedrag, pakte hem vast en liep met hem naar de beveiliging. Agenten hebben de verdachte overgenomen, aangehouden ter zake vernieling en overgebracht naar het cellencomplex. Er is aangifte gedaan.

Lokaal nieuws

Ongeregeldheden voorkomen tijdens Sinterklaasintocht in Tilburg

Tilburg - Met 48 arrestaties heeft de politie voorkomen dat er ongeregeldheden zouden ontstaan tijdens een demonstratie rond de intocht van Sinterklaas in Tilburg. De Sinterklaasintocht is verder goed en feestelijk verlopen. De inzet van de politie was er zondag opgericht om er voor te zorgen dat de demonstratie van tegenstanders van Zwarte Piet op het Burgemeester Stekelenburgplein veilig en ordelijk kon verlopen. Grote groep aangehouden Al in een vroeg stadium hebben agenten ingegrepen. Een enkele agent heeft hierbij de wapenstok gebruikt. Een grote groep personen ging via de Lange Nieuwsstraat en de Burgemeester Brokxlaan richting de demonstratielocatie op het Burgemeester Stekelenburgplein om daar de confrontatie met de protestgroep aan te gaan. Agenten van de Mobiele Eenheid hebben deze mensen gevorderd om weg te gaan waarbij ook de wapenstok is gebruikt. Omdat de mensen niet weg gingen zijn de 44 personen rond 11.30 uur aangehouden om verdere problemen te voorkomen. De verdachten (tussen 13 jaar en 51 jaar) zijn overgebracht naar een politiebureau voor verhoor. Twee verdachten van 13 jaar en 15 jaar zijn inmiddels naar huis. Een man aangehouden die zich niet kon legitimeren. Om zijn identiteit vast te stellen werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Er zijn drie mannen aangehouden omdat zij niet voldeden aan een bevel of vordering. Reactie burgemeester Burgemeester Weterings van Tilburg: “We hebben vandaag in Tilburg vele kinderen blij gemaakt en een mooie en feestelijke Sinterklaasintocht gevierd en tegelijkertijd hebben we mensen de ruimte gegeven om in vrijheid hun mening te uiten. Deze mensen hebben zich vooraf bij ons gemeld en hebben een vreedzame demonstratie gehouden waarbij ze zich aan de gemaakte afspraken hebben gehouden. Het is jammer dat een andere groep dit wilde verstoren. De politie heeft kordaat ingegrepen waardoor ongeregeldheden voorkomen zijn. “

Lees verder...
Vechtersbazen keren zich tegen politie, politiebiker mishandeld

Tilburg - In het uitgaansgebied in Tilburg hielden agenten ook vannacht weer toezicht op een gezellig verloop van de stapavond. Zoals bekend verondersteld doen ze dit zodat het uitgaanspubliek een veilige en gemoedelijke stapavond kan beleven in Tilburg. Helaas vonden sommige mensen het vannacht nodig om geweld te gebruiken tegen twee dienstdoende politiebikers. Om ongeveer 04.00 uur kwam er een melding binnen bij de meldkamer dat er een vechtpartij gaande was ter hoogte van de bioscoop aan het Pieter Vreedeplein. De twee bikers zijn meteen naar de opgegeven locatie gefietst en troffen daar een stuk of tien vechtersbazen aan. De agenten aarzelden geen moment en sprongen tussen het opstootje om het op die manier te kunnen beëindigen. Dat hielp echter niet veel en een ogenblik later moesten de twee zelfs hun wapenstok trekken in de hoop de groep uit elkaar te drijven. Dat had een averechts effect. De groep vechtende mensen keerde zich tegen de twee agenten en zorgden dat zij uit elkaar raakten. Een van de bikers werd vervolgens hardhandig tegen de grond gewerkt en is door zijn belagers mishandeld. Inmiddels hadden zich collega’s van de twee agenten verzameld en zij traden snel op door op linie de vechtersbazen uit elkaar te jagen, hun collega’s uit de benarde positie te bevrijden en de groep raddraaiers het centrum uit te begeleiden. De mishandelde agent is naar het ziekenhuis gebracht. Hij kan, vanwege het letsel dat hij heeft opgelopen aan zijn ribben, enige tijd geen dienst doen. Hij zal aangifte doen van de mishandeling. De politie stelt een onderzoek in. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Lees verder...
Man met inbrekersgereedschap aangehouden

Tilburg - Een 29-jarige man (woonplaats onbekend) is vannacht aangehouden omdat hij inbrekerswerktuig bij zich had en vermoedelijk had ingebroken in een auto. Een oplettende man zag zaterdag 17 november rond 00.20 uur in de Korte Hoefstraat een vreemde man zitten in de auto van zijn buurman. Hij waarschuwde de politie en gaf het signalement van de man door. Agenten troffen de man in de Kardinaal Vaughanstraat aan. Hij had verschillende inbrekerswerktuig bij zich. Hij is aangehouden en zit vast voor verder onderzoek.

Lees verder...
Drugshandelaar aangehouden tijdens drugsactie

Tilburg - Tijdens een drugsactie is gisteren een drugshandelaar gearresteerd. Hij zit vast voor onderzoek. Agenten hielden donderdag 15 november een drugsactie in Tilburg om de straathandel in drugs tegen te gaan. De 26-jarige man uit Tilburg die verdacht wordt van de handel in harddrugs werd met toestemming van de officier van justitie buiten heterdaad aangehouden. Onder leiding van een rechter-commissaris werd een doorzoeking gehouden in zijn woning in de wijk Stokhasselt. Hier werd onder meer een hoeveelheid contant geld in beslag genomen. De verdachte zit nog vast voor verder onderzoek.

Lees verder...
Man met ploertendoder aangehouden

Tilburg - Vannacht werd er een 28- jarige Poolse man aangehouden. Hij was in het bezit van een ploertendoder. De verdachte zit nog vast. In de nacht van 14 november 2018 rond 00:55 uur werd door een beveiliger van een bedrijf, aan het bedrijventerrein Vossenberg, melding bij de politie gedaan. Zij zou een man met een wapenstok hebben aangehouden. De agenten kwamen ter plaatse. Zij troffen daar de 28- jarige Pool aan. Hij had een ploertendoder bij zich. De verdachte is aangehouden en ingesloten bij de politie. Het wapen is inbeslag genomen en de verdachte zit nog vast.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Inbraak wijk de Maten, politie zoekt getuigen

In een schuur aan de Boswachtersveld in Apeldoorn de Maten is in de nacht van Zondag op Maandag ingebroken. De dader(s) hebben meerdere gereedschap spullen en drank weggenomen. Buurtbewoners hebben wel wat gehoord vannacht maar hebben niemand gezien. De eigenaren van de schuur hebben direct aangifte gedaan bij de politie, zij zijn een onderzoek gestart. Mensen die iets gehoord of gezien hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844

Lees verder...
Politie ter preventie te voet dorpen in

Nederbetuwe - De politie was maandagavond in verschillende dorpen in de gemeente te voet. Er werd gekeken naar woningen die inbraakgevoelig zijn. Zaken als slecht verlicht en niet afgesloten poorten kwamen naar voren. De politie heeft foto's gemaakt van de woningen en willen hiermee de bewoners middels een informatiebrief waarschuwen. De politie geeft aan dat het confronterend kan zijn, maar op deze manier willen zij een stukje bewustwording creëren.

Lees verder...
Grote glasvezelstoring Caiway treft klanten Westland, Midden-Delfland en Maassluis

Op maandagmiddag en avond 19 november hadden honderden klanten van Caiway last van een storing. De storing deed zich voor bij de glasvezeldiensten zoals internet en tv. Tussen 17.00 en 17.30 werden al meer dan 450 meldingen gedaan. Bewoners uit de regio Westland, Midden-Delfland en Maassluis hadden last van het voorval. De politie Westland ziet het positieve er wel van in. "Een mooie gelegenheid om weer eens gezellig met elkaar te praten én natuurlijk de verlichting van uw fiets, snorfiets of bromfiets te controleren c.q. te repareren."

Lees verder...
Felle brand legt schuur in as in Lieren

De brandweer is maandagavond met veel materieel uitgerukt naar de Nieuwe Voorweg in Lieren. Hier stond een schuurtje volledig in de brand. De vlammen waren bij aankomst van de brandweer al uitslaand. De brandweer zetten dan ook in de naastgelegen rieten woning te redden. Door snel handelen is dit ook gelukt. Na ongeveer 20 minuten had de brandweer de vlammen zee onder controle en wist de brandweer de schade te beperken tot alleen het schuurtje. De brand ontstond in het dak. De bewoner probeerde de brand eerst zelf nog te blussen maar toen dit niet lukte belde hij 112. De brandweer gaf ongeveer 40 minuten na de melding het sein brand meester. De Nieuwe Voorweg was ten tijde van de brand afgesloten.

Lees verder...
Gewonde bij botsing tussen twee auto's

Nijmegen - Maandagavond zijn de hulpdiensten rond 19:15 gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Van Boetbergweg. Ter hoogte van de afrit van de A73 was een aanrijding gebeurd tussen twee auto's. Door de botsing is een van de auto's tegen een lichtmast tot stilstand gekomen. Een persoon is gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. De weg werd tijdelijk afgesloten en het verkeer werd in tegengestelde richting door de politie omgeleid.De afrit naar Nijmegen-Dukenburg werd ook tijdelijk afgesloten. Twee voertuigen zijn afgesleept door een berger. Mogelijk is de oorzaak een voorrangsfout laat de politie ter plaatse weten.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws