Alerte burgers helpen politie in twee zaken

2018-01-24 20:38:31

Tilburg/ Kaatsheuvel – De politie is voor meldingen van verdachte situaties of andere ernstige incidenten deels afhankelijk van burgers. We kunnen immers niet in iedere straat een politieagent zetten. Ook dinsdag 23 januari konden de politie en ambulancedienst snel optreden. In de Nobelstraat in Tilburg werd een verwarde 30-jarige Tilburger afgevoerd naar het ziekenhuis dankzij oplettende burgers die het verwarde gedrag van de man opmerkten. In Kaatsheuvel werd een man bij een gestolen auto opgepakt. Deze man bleef maar om de auto heen lopen en de melder vertrouwde het niet.

Om 20.23 uur kreeg de meldkamer in Tilburg de melding dat een man mogelijk probeerde in te breken. Een andere man zag het gebeuren, belde de politie en probeerde de verdachte aan te houden. Dat lukte niet, maar op de Nobelstraat konden agenten de man wel oppakken. Al snel bleek dat de Tilburger zwaar onder invloed van drugs was en zich verward gedroeg. Hierop werd besloten hem onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis af te voeren. De man is dus niet aangehouden, maar overgedragen aan de ambulancedienst. De poging tot inbraak is vermoedelijk onderdeel geweest van het verwarde gedrag van de man.

Kaatsheuvel

In de nacht van dinsdag op woensdag werd de meldkamer gebeld dat er op een parkeerplaats aan de Eikendijk een man zich verdacht gedroeg bij een auto. Hij bleef maar op- en neer lopen en zou mogelijk de kentekenplaten aan het verwisselen zijn. Agenten gingen op de melding af en spraken een 35-jarige man uit Veenhuizen aan die bij de auto stond. Na controle bleek al snel dat de wagen gestolen zou zijn. Daarop is de verdachte direct aangehouden voor heling en de auto is in beslag genomen. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Lokaal nieuws

Agressieve reiziger mishandelt beveiliger

Tilburg - Een 17-jarige jongen is woensdagmiddag 5 december aangehouden op verdenking van mishandeling van een beveiliger op het station. Beveiligingsmedewerkers vroegen twee mannen rond 15.30 uur om van het perron af te gaan omdat hij geen geldig vervoersbewijs had. De jongens reageerde agressief naar de beveiligingsmedewerkers. Een van de jongemannen probeerde de medewerker met een riem te slaan. Er ontstond een worsteling. De beveiligers begeleidden de twee mannen naar de uitgang en daar probeert een van hen de haar op het spoor te duwen. De verdachte vluchtte weg. Gealarmeerde agenten hebben hem in de omgeving opgespoord. Hij is verhoord en mocht daarna naar huis.

Lees verder...
Vechtpartij eindigt met twee gewonden

Tilburg - Een vermoedelijke burenruzie is gisteravond, woensdag 5 december, uitgemond in een vechtpartij waarbij meerdere personen betrokken zijn geweest. Twee mannen raakten gewond nadat zij waren gestoken. Een man is aangehouden. Agenten kregen rond 21.30 uur een melding dat er een vernieling was aangebracht aan een woning in de Kornhoenstraat. Toen zij enige tijd later omstreeks 23.20 uur naar de woning toe reden, kwamen er meerdere paniekmeldingen binnen bij de meldkamer dat er een groep van zo’n 10 personen aan het vechten was waarbij ook slagwapens gebruikt werden en diverse ruiten van een woning zouden zijn gesneuveld. Meerdere politie-eenheden zijn opgeroepen. De agenten troffen in de straat een zeer grimmige situatie aan met agressieve personen en mensen in paniek. Door inzet van de politie en een politiehond is de rust teruggebracht in de straat. Steekwonden In een woning in de Kornhoenstraat troffen de agenten twee mannen ( 63 en 35 jaar) met steekwonden. Zij zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Een derde man zou zijn geslagen met een slagwapen. De politie heeft inmiddels een 60-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij zit vast voor verhoor. Onderzoek De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart. Dit onderzoek richt zich onder meer op het krijgen van het beeld wat er zich precies heeft afgespeeld gisteravond en welke rol betrokkenen hierin hebben gehad. Meerdere betrokkenen en getuigen zullen hiervoor gehoord worden. Technische rechercheurs doen ter plekke sporenonderzoek.

Lees verder...
Tilburger bedreigd met vuurwapen en beroofd van auto

Oisterwijk - De recherche onderzoekt een incident dat maandagavond 3 december 2018 plaatsvond op de van Tienhovenlaan in Oisterwijk. Een 20-jarige Tilburger werd daar bedreigd met vermoedelijk een vuurwapen en een mes. Ook werd hij op zijn hoofd geslagen. Hij moest zijn auto afstaan. Het gaat om een zwarte Seat Ibiza met het kenteken 42-SJ-NZ. Er zijn vermoedelijk drie daders bij de gewelddadige diefstal betrokken. Het slachtoffer werd aan zijn hoofdwond behandeld en heeft aangifte gedaan.

Lees verder...
Tilburger loopt snijwonden op tijdens ruzie

Tilburg - Een conflict in de relationele sfeer tussen twee mannen, is maandagavond 3 december 2018 in de wijk Berkdijk uitgelopen op een incident waarbij een mes werd getrokken. Een 33-jarige Tilburger raakte licht gewond tijdens de ruzie met een 24-jarige Tilburger. Hij liep enkele snijwonden op en werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De tegenpartij meldde gisteravond zich op het politiebureau. Ze beschuldigen elkaar er van het mes te hebben getrokken. De politie stelt een nader onderzoek in naar het incident.

Lees verder...
17-jarige door burgers aangehouden voor overval cafetaria

Tilburg - Een 17-jarige jongen is vrijdagavond door burgers aangehouden. Hij zou kort daarvoor met twee anderen een cafetaria overvallen hebben. Op vrijdag 30 november 2018 om 19.05 uur kwamen er bij het Operationeel Centrum verschillende telefoontjes binnen. Een cafetaria aan de Leenherenstraat zou overvallen zijn. Drie daders waren gevlucht maar één van hen zou door omstanders aangehouden zijn. Verschillenden surveillance-eenheden werden naar de cafetaria gestuurd. In de omgeving, de Groenstraat, troffen ze enkele buurtbewoners die een verdachte aan hadden gehouden. Deze verdachte, 17 jaar uit Weelde(B), is naar het bureau gebracht. De aangifte werd opgenomen: drie jongens met bivakmutsen en een mes waren de cafetaria binnen gekomen en hadden geroepen dat het een overval was. Het personeel liet zich echter niet onbetuigd en maakte veel herrie. Het drietal sloeg op de vlucht. Enkele klanten en anderen achtervolgden het groepje en zo kon één van de verdachten aangehouden worden. Een zoektocht naar de andere twee verdachten leverde niets op maar de recherche heeft er vertrouwen in dat hun identiteit snel achterhaald is.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Twee dodelijke slachtoffers een één gewonde bij aanrijding

Breda - Bij een aanrijding tussen twee personenauto’s zijn maandagmiddag twee mensen om het leven gekomen. Een derde persoon raakte gewond en is naar een ziekenhuis vervoerd. Op maandag 10 december 2018 om 13.25 uur werden de hulpdiensten gestuurd naar de Backer en Ruebweg in Breda. Op het viaduct boven de rijksweg A16 zou een aanrijding gebeurd zijn. Er zouden twee auto’s een aanrijding hebben gehad en één van de auto’s zou in brand staan. De brandweer begon direct met blussen maar kon niet voorkomen dat de twee inzittenden in het voertuig overleden in die brand. In de andere auto zat een persoon die gewond was en bekneld zat. De brandweer heeft deze persoon uit de auto gehaald. Ambulancepersoneel heeft zich over het slachtoffer ontfermd en heeft de persoon naar het ziekenhuis gebracht. Onderzoek De familie van de gewonde persoon is nog niet in kennis gesteld. Van de twee dodelijke slachtoffers is de identiteit ook nog niet bekend. Ondanks de treurige situatie wil de politie toch aangeven dat er deze keer geen incidenten geweest zijn met filmende toeschouwers en werden de aanwijzingen van de hulpdiensten en verkeersregelaars keurig opgevolgd. De weg zal nog geruime tijd voor onderzoek afgesloten zijn.

Lees verder...
Zes aanhoudingen bij doorzoekingen

Maastricht - Zes mannen in de leeftijd tussen de 26 en 41 jaar zijn maandagmorgen aangehouden op vijf locaties in Maastricht. Zij zijn aangehouden op grond van een langlopend onderzoek naar vermogensdelicten. Op de betrokken vijf locaties zijn doorzoekingen gehouden onder leiding van de rechter commissaris. Bij de doorzoekingen zijn onder meer gereedschappen, elektrische fietsen en motoren in beslag genomen. Er vindt verder onderzoek plaats naar de in beslag genomen goederen om ze te kunnen herleiden naar de rechtmatige eigenaren. Daarnaast zijn er ook verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen.

Lees verder...
Drie personen aangehouden na incident in woning

Doetinchem - Bij een geweldsincident rond 22.20 uur in een woning aan de Haverdreef zijn op zondagavond 9 december drie personen aangehouden. Twee van hen raakten bij het incident gewond. De 21-jarige bewoner raakte gewond aan zijn hand. Hij werd op de eerste hulp behandeld en werd daarna ingesloten op het bureau. Een 21-jarige man uit Gaanderen raakte gewond aan zijn hoofd en moest ter observatie de nacht in het ziekenhuis doorbrengen. De derde man, een 20-jarige inwoner van Zelhem, bleef ongedeerd. Ook hij werd ingesloten op het bureau. Naar de toedracht van het incident wordt een onderzoek ingesteld.

Lees verder...
Arrestatie na ruzie horecagelegenheid Amersfoort

Amersfoort - In een horecagelegenheid aan de Noordewierweg in Amersfoort heeft afgelopen weekend een vechtpartij plaatsgevonden waarbij iemand met een scherp voorwerp is geslagen. Twee personeelsleden van de horecagelegenheid hadden ruzie. De politie heeft ter plaatse gedreigd met het stroomstootwapen om de verdachte te kunnen arresteren. Op zondag 9 december 2018 kreeg de politie melding van een mogelijke steekpartij in een horecagelegenheid aan de Amerfoortse Noordewierweg. Rond 18.10 uur kwam de politie ter plaatse. Het slachtoffer, een 48-jarige man uit Apeldoorn, werd gevonden in de keuken. De verdachte, een 44-jarige man uit Amersfoort, was op dat moment op de eerste verdieping van het pand. Het was onbekend of de verdachte gewapend was. De verdachte luisterde in eerste instantie niet naar de agenten. Twee agenten richten hun stroomstootwapen op de verdachte om deze te manen zich over te geven. Het stroomstootwapen werd niet daadwerkelijk gebruikt. De verdachte ging op zijn knieën zitten, waarna hij geboeid kan worden. Zowel de verdachte als het slachtoffer zijn werkzaam in de horecagelegenheid en hadden vermoedelijk een arbeidsconflict. De man uit Amersfoort wordt ervan verdacht de man uit Apeldoorn meermaals met een scherp voorwerp tegen het hoofd geslagen te hebben. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Lees verder...
Politie rijdt gestolen auto klem na achtervolging uit Duitsland

Apeldoorn - Afgelopen nacht achtervolgde de Duitse politie de bestuurder van een gestolen auto die vanuit Duitsland over de A1 richting Nederland reed. De Nederlandse politie kon de auto uiteindelijk in Apeldoorn tot stilstand brengen. De bestuurder - een 20-jarige man uit Apeldoorn - is aangehouden. Toen de gestolen auto de Nederlandse grens gepasseerd was, sloot de Nederlandse politie aan bij de achtervolging. In Apeldoorn nam de bestuurder een afslag en minderde vaart. Hierdoor kon een politieauto de achterkant van de auto aantikken. De auto kwam tot stilstand en werd door politieauto’s ingesloten. Agenten hielden de bestuurder aan. Later in de nacht hield de politie in Apeldoorn nog twee personen aan op verdenking van betrokkenheid bij de autodiefstal. Het gaat om een 36-jarige man uit Apeldoorn en een 23-jarige man uit Vaassen. Alle verdachten zitten momenteel vast. De politie doet verder onderzoek naar hun rol bij de diefstal.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws