Politiehond pakt inbreker

31/08

Stockfoto

Tilburg – Twee inbrekers zijn betrapt en aangehouden op de Burgemeester Brokxlaan op een bouwterrein en bedrijfshal. Eén van hen werd door een politiehond gepakt.

De meldkamer kreeg woensdagnacht 31 augustus rond 03.00 uur van een beveiligingsbedrijf door dat een persoon te zien was op bewakingscamera’s. Meerdere politie-eenheden waren vrij en gingen naar de bedrijfshal. Ook een hondenbegeleider met politiehond reden op de melding. In de bedrijfshal en op het aangrenzende bouwterrein zochten de agenten naar verdachten. Binnen enkele minuten hield een eenheid de eerste dief (38) aan. Hij vertelde dat er nog een handlanger aanwezig was. De agenten riepen in de hal dat de tweede verdachte (34 jaar) tevoorschijn moest komen. De man reageerde daar niet op. Dus zocht de politiehond naar de inbreker en stuitte op de verdachte die onder een tafel verstopt zat. De man verzette zich, schopte en stak met een scherp voorwerp naar de hond die hem beet. De verdachte werd door agenten onder de tafel uit getrokken. Hij bleef zicht verzetten en wilde weer het gevecht aangaan. De politiehond kreeg het commando weer te bijten om dit verzet te staken. Dat lukte, de verdachte gooide het steekwapen weg. De man werd geboeid en weggevoerd. Hij had een tas bij zich met daarin amfetamine en cannabis. Dat is in beslag genomen. Beide verdachten werden ingesloten.