Grote brand restaurant Etenstijd in Tilburg

05/04

Foto: Jelle Dumoulin

05/04

Foto: Jelle Dumoulin

05/04

Romy V.d. heuvel

05/04

Romy V.d. heuvel

05/04

Romy V.d. heuvel

05/04

Foto: Jelle Dumoulin

05/04

Romy V.d. heuvel

05/04

Romy V.d. heuvel

05/04

Romy V.d. heuvel

05/04

Foto: Jelle Dumoulin

Op woensdagavond zijn de hulpdiensten om 20.15 uur gealarmeerd voor een grote uitslaande brand bij restaurant Etenstijd in Tilburg. Hoe de brand is ontstaan is onbekend. Drie personen hebben ademhalingsproblemen en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Toen het vuur uit brak, waren er op dat moment zo’n 175 gasten en 25 medewerkers in het restaurant aanwezig. De brandweer liet weten dat alle ruimtes van het restaurant zijn gecheckt, met uitzondering van de rookruimte bovenin. De kans is klein dat er iemand aanwezig is, aangezien er niemand vermist wordt.

Wat het schade is aan het pand is onbekend, dat zal moeten blijken als het vuur volledig is gedoofd. Voor zover te zien, lijkt het enorm te zijn.

22.00 uur:
De brandweer besloot het zogenoemde ‘afbrandscenario’ af te kondigen. Hierbij wordt er niet meer geblust, omdat blussen enkel de rookontwikkeling zou stimuleren. In de omgeving is ook een NL Alert verzonden. Buurtbewoners moeten vanwege de rook hun ramen en deuren gesloten houden en ventilatie uitzetten. De rook trekt met name richting het Elisabeth ziekenhuis en de A58.

Gasten van het restaurant die met de auto waren gekomen, kunnen niet meer bij hun auto komen. Zij worden geadviseerd om contact op te nemen met de politie.