Rapper Boef aangehouden voor opruiing

12/09

©Youtube

De politie heeft maandagmorgen de 23-jarige rapper Boef aangehouden voor het plaatsen van een opruiend filmpje op internet.

De politie wist zondag 11 september 2016 om 21.00 uur in Tilburg-Noord een vechtpartij tussen een grote groep mensen te voorkomen. Er was op internet opgeroepen om naar Tilburg-Noord te komen om daar te gaan vechten. Die oproep werd gedaan door de bekende rapper Boef. Door massaal aanwezig te zijn in de wijk heeft de politie dat weten te voorkomen. Er is een onderzoek gestart naar de aanleiding van dit incident. Uit dat onderzoek bleek dat in ieder geval één van de partijen op internet opriep tot geweld. Na overleg met de Officier van Justitie is besloten om deze verdachte aan te houden voor dit feit. In de loop van de nacht is dat gelukt in Rotterdam. De recherche gaat de zaak verder onderzoeken.