Getuige zet politie op het spoor van jonge straatrovers

2018-07-15 00:12:52

Kaatsheuvel – Twee Tilburgse jongemannen (17 en 19 jaar) zijn vrijdag 13 juli 2018 omstreeks 20.40 uur op de Monseigneur Zwijsenstraat onder meer beroofd van geld. De politie heeft kort na het incident, mede dankzij een alerte getuige, een 15-jarige jongen uit Kaatsheuvel en een 15-jarige jongen uit Waalwijk aangehouden. De recherche is nog op zoek naar een derde verdachte.

Een 19-jarige Tilburger zat vrijdagavond achter het stuur in zijn auto met naast hem een 17-jarige vriend op de Mgr Zwijsenstraat in Kaatsheuvel. Plotseling werd het linkervoorportier door twee knapen open getrokken. De bestuurder kreeg klappen op zijn hoofd en werd bedreigd met een mes. Een man die getuige was van de beroving zette de achtervolging in en wist een van de straatrovers op de Koningin Emmastraat te achterhalen. Een 15-jarige Waalwijkse jongen werd rond 21.20 uur eveneens aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid.

Lokaal nieuws

Man aangehouden voor beroving gehandicapte Tilburger

Tilburg - De politie heeft dinsdagmiddag 7 augustus een 49-jarige man uit Tilburg aangehouden op verdenking van de beroving van een 54-jarige gehandicapte Tilburger. Het slachtoffer was zaterdagmiddag 4 augustus in de Koestraat beroofd van zijn portemonnee. Een man bood hem hulp aan toen hij moeite had met het draaien van zijn fiets. Vervolgens werd hij door diezelfde ‘ hulpvaardige’ man bestolen. De gehandicapte man kwam tijdens de beroving ten val en liep schaafwonden op. De politie startte direct een onderzoek en riep getuigen op zich te melden. De beroving bleek op camerabeelden te zijn vastgelegd. Hierop was de verdachte duidelijk te zien. Agenten hebben in het centrum van Tilburg actief uitgekeken naar de verdachte. Dinsdagmiddag troffen ze de verdachte aan op de Spoorlaan. Na overleg met de officier van justitie mocht de Tilburger buiten heterdaad aangehouden worden. De verdachte is in verzekering gesteld en zit nog vast voor verder onderzoek.

Lees verder...
Man misdraagt zich in horecagebied

Tilburg - Een 23-jarige man uit 's-Hertogenbosch misdroeg zich woensdag 8 augustus meerdere malen in het centrum van Tilburg. Hiernaast beledigde en bespuugde hij agenten. De politie hield de man aan. De politie kreeg rond 03.15 uur een melding van een vechtpartij bij een van de horecazaken op de Heuvel. Toen de agenten daar waren, kwam er direct een man op hen afgelopen. Zij gingen het gesprek aan met de man. Hierbij gedroeg hij zich meerdere malen agressief. De politie vorderde hierop dat de man het centrum moest verlaten. Toch weer problemen Vrijwel direct na de vordering kreeg de politie nogmaals een melding. De eerdergenoemde man sloeg nu hard op de ramen bij een café aan de Heuvelring en zocht ruzie met anderen. De agenten hielden hierop de man aan. Tijdens de aanhouding schold hij de politie uit en bespuugde hen. Ook in de politiewagen bleef de man spugen. Hij zit nog vast voor verder onderzoek.

Lees verder...
Gehandicapte Tilburger slachtoffer straatrover

Tilburg - Een 54-jarige gehandicapte Tlburger is zaterdag 4 augustus 2018 omstreeks 15.00 uur in de Koestraat beroofd van zijn portemonnee. De politie zoekt getuigen van het incident De 54-jarige Tilburger deed aangifte. Hij vertelde dat hij via de Spoorlaan en het NS-Plein de Koestraat in fietste. Vanwege een handicap heeft hij moeite met draaien. Hij zag een man staan die vragend riep of hij moest helpen. Hij antwoordde ontkennend en fietste door. Hij zag dat dezelfde man hem toch achterna fietste. Hij stopte en stapte af. Hij voelde dat er een hand op zijn schouder gelegd werd. Hij draaide om en zag dat het die ‘hulpvaardige’ man was. De man riep iets wat hij niet kon verstaan. Tegelijkertijd voelde hij dat zijn portemonnee door die persoon uit zijn broek gehaald werd. De aangever pakte het T-shirt van de straatrover vast dat scheurde. Het slachtoffer verloor tijdens het tumult zijn evenwicht, liet het shirt los en viel met zijn hoofd op de grond. Hierop is de dief weggefietst in de richting van het Rosmolenplein. Het slachtoffer liep schaafwonden aan het gezicht en aan zijn benen op. De verdachte had een getint uiterlijk, was ouder dan 45 jaar en had kort grijs gemillimeterd haar. Oproep Burgers die tips hebben over deze straatrover kunnen dit doorgeven: via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden, aan het politieteam in Tilburg via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006).

Lees verder...
Man aangehouden voor huiselijk geweld

Tilburg - Een 31-jarige man is vrijdag 3 augustus 2018 omstreeks 20.30 uur in een woning in de wijk Reeshof aangehouden ter zake huiselijk geweld. Hij zou zijn 39-jarige vriendin met een mes gestoken hebben. Agenten kregen omstreeks 20.15 uur de melding om naar een adres in de wijk Reeshof te rijden. Daar zou volgens een buurtbewoner een vrouw geprobeerd hebben uit een bovenraam naar buiten te klimmen. Ze werd echter door een man bij haar keel gepakt en terug de woning ingetrokken. Agenten belden aan waarna een een angstig kijkende vrouw open deed. De dienders zagen dat de vrouw kennelijk gewond was, haar kleding zat onder het bloed. Uit haar relaas bleek dat haar vriend, die zich boven in een slaapkamer bevond, haar met een mes gestoken had. Zij werd met een ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte werd door de politie aangehouden. Hij is vastgezet.

Lees verder...
Man zwaar gewond bij steekincident

Tilburg - Een 21-jarige Tilburger is woensdag 1 augustus 2018 rond 15.20 uur zwaar gewond geraakt bij een steekincident nabij de kruising van de Lange Nieuwstraat en de Gasthuisring. Het slachtoffer werd met spoed met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft een 20-jarige Tilburger als verdachte aangemerkt. Hij is nog voortvluchtig. Diverse politie eenheden zijn naar de verdachte op zoek. Er is een Burgernetbericht verspreid met zijn signalement. Zowel het slachtoffer als de verdachte zijn bekend bij de Tilburgse politie. De recherche heeft de plaats delict afgezet en houdt in de omgeving een buurtonderzoek. Tekst Burgernet Steekpartij Tilburg, Lange Nieuwstraat. Dader is blonde man, petje, tattoo beide onderarmen van oog. Zelf geen actie nemen, politie bellen Tips? Bel nu 112

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Oudere man raakt gewond na val op straat

Een oudere man is donderdagochtend lichtgewond geraakt nadat hij door nog onbekende redenen midden op straat ten val kwam. De man werd door omstanders geholpen in afwachting van de hulpdiensten. De politie en ambulance kwamen met spoed ter plaatse aan de Koperweg in Apeldoorn. De ambulancedienst heeft de man gecontroleerd en meegenomen naar het ziekenhuis. De man liep namelijk door zijn val een forse hoofdwond op. Foto: Luciano de Graaf Fotografie

Lees verder...
Autobrand in Apeldoorn snel geblust

De brandweer is in de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 03.20 uitgerukt voor een autobrand aan de Molendwarsstraat in Apeldoorn. De brandweer was snel ter plaatse en had het vuur snel onder controle. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Na ongeveer een half uur keerde de brandweer retour post en werd het incident overgedragen aan de politie. Foto: John Stevens/Brandweer-online.com ___Bericht van mediapartner: Luciano de Graaf____

Lees verder...
Bedankje voor alerte getuige van fietsendiefstal

Op woensdag 8 augustus konden politie en handhaving, mede dankzij alerte burgers, een fietsendief aanhouden op de Merellaan in Maassluis. Een getuige zag de diefstal gebeuren en alarmeerde direct de politie. Ook fietste de getuige achter de dief aan en gaf de locatie door aan de agenten. Hierdoor konden de opsporingsambtenaren de verdachte snel aanhouden. Gisteren werd de getuige bedankt door politie en handhaving. Ziet u verdachte situaties of heterdaad diefstal? Bel dan 112!

Lees verder...
Gasleiding geraakt tijdens werkzaamheden, woningen ontruimd

De brandweer werd iets voor 08.30 gealarmeerd voor een gaslekkage aan de Warenagaarde in Apeldoorn. Een aannemersbedrijf was bezig in de woning toen zij tijdens werkzaamheden een sterke gaslucht roken. Vermoedelijk hebben de klussers een gasleiding geraakt tijdens hun werkzaamheden. De brandweer was snel ter plaatse, brandweerlieden startte meteen met het verrichten van metingen. Uit de metingen kwam een hoog percentage gas naar voren. De bevelvoerder heeft na overleg met de Officier van Dienst besloten om ook om liggende woningen te controleren. Toen de eigenaar van de woning boven het appartement de deur open deed, werd er een enorme gaslucht waargenomen. De brandweerlieden moesten ademlucht om hangen en  er werd een hoge druk slang klaar gelegd voor het geval dat het mis zou gaan. De brandweer heeft de lekkage tijdelijk gedicht, de politie heeft in totaal 6 woningen ontruimd, wanneer de bewoners weer terug kunnen is niet bekend. Liander gaat de leiding repareren. Foto en video: Luciano de Graaf [embed]https://www.youtube.com/watch?v=2io_2eH5Mxo[/embed]

Lees verder...
Accu van elektrische fiets explodeert tijdens het fietsen

NIJMEGEN - Een fietser is zich woensdagochtend flink geschrokken toen de accu van zijn elektrische fiets explodeerde. De man fietste rond 07:45 uur over de Weijbroekweg in Nijmegen toen plots de accu van zijn elektrische fiets explodeerde. Een getuige wist de brand te blussen. De brandweer werd opgeroepen om te controleren of de brand uit was. De fietser raakte niet gewond. De fiets zelf liep flinke schade op.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws