Vier aanhoudingen na heterdaad diefstal

2018-04-09 20:20:28

Foto: Politie

Tilburg – Politiemensen hebben in de nacht van zondag 8 op maandag 9 april rond 01.00 uur op de Wegastraat vier Roemenen aangehouden op verdenking van diefstal vanaf een bedrijventerrein. Het gaat om mannen van 32 (2x) en 37 (2x) jaar oud.

Agenten reageerden op een melding dat er bij een container op een bedrijfsterrein aan de Jules Verneweg vreemde personen waren gezien. Toen ze arriveerden, sloegen er vier mannen op de vlucht die kort daarna konden worden aangehouden. De mannen bleken geprobeerd te hebben een lading sigaretten weg te halen. Ze zijn voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet en worden vandaag verhoord.

Lokaal nieuws

Overval op cafetaria

Tilburg - Een onbekende man heeft vrijdagavond een cafetaria aan de Diepenstraat overvallen. Hij bedreigde de aanwezigen met een mes en pakte geld mee. Binnen een minuut was het al gebeurd, de overval op een cafetaria op vrijdag 7 september 2018 om 21.30 uur. Een blanke man, ongeveer 1.80 m lang, ongeveer 25 haar oud, slank/dun postuur, zwart kort stekelhaar, zwarte bandana voor de mond en gekleed in een zwarte jas zonder capuchon of bontkraag en zwarte handschoenen, kwam de zaak binnen rennen. Hij eiste geld. Een flinke graai in de kassa en weg was hij. Het cafetaria een onbekend geldbedrag armer. De man rende weg en een stukje verder stapte hij op een fiets. Er is nog tevergeefs naar hem gezocht door de toegesnelde politie. Een aangifte is opgenomen van de geschrokken eigenaresse en een buurtonderzoek ingesteld. Dat heeft nog niet naar de verdachte geleid. Daarom vragen we ook bij deze laffe overval de hulp in van getuigen of mensen die iets van dit misdrijf af weten. Neem contact op met de politie via 0900-8844.

Lees verder...
Politie blijft waarschuwen voor oplichters aan de deur

Tilburg - Al enige tijd krijgt de politie opvallend veel meldingen over babbeldieven in Tilburg en omgeving. Uiteraard zet de politie alles in het werk om de daders op te sporen. Maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Daarom wilt de politie opnieuw aandacht vragen voor deze nare diefstalmethode en de preventietips. Deze laffe oplichters slaan bij voorkeur toe bij mensen van zestig jaar en ouder. Ze weten zich vaak op slinkse wijze met een smoesje bij u binnen te praten. Trap er niet in, laat ze niet binnen. Uit de wijk Westerpark ontving de politie vorige maand een melding van een mevrouw dat twee mannen aanbelden. Er was een lekkage bij de bovenburen en ook bij haar zou waterschade zijn. Mevrouw moest gaan zitten en de mannen zouden het oplossen. De mannen zeiden tegen het slachtoffer dat ze haar gouden sieraden af moest doen vanwege mogelijke kortsluiting. Een van de mannen hielp haar daarbij. Vervolgens gaat de man even weg en zijn ook de sieraden weg. In Waalwijk deed een man zich voor als medewerker van een energieleverancier. Hij stelde allerlei persoonlijke vragen en had opvallende interesse in een gouden ring. De meldster vertrouwde het niet en deed navraag bij de energieleverancier. Een 92-jarige vrouw uit Goirle is recent slachtoffer geworden van een babbeldief. Een vrouw belt aan en zegt dat ze van de Zonnebloem is en vraagt of de dame zorg nodig heeft. Ze loopt direct de woning in en stelt ondertussen allerlei vragen. De vrouw wil dit niet en zet haar het huis uit. Ondertussen heeft de dievegge sieraden en geld meegenomen. De vijf belangrijkste tips om een babbeltruc te voorkomen: Wees alert als er vreemden aan de deur staan: Laat geen onbekenden binnen, wat voor verhaal ze ook verzinnen. Doe de deur niet open. Hebt u een raampje dat open kan, voer dan het gesprek via dit raampje. Hebt u geen raampje, plaats dan een kierstandhouder op de deur. U kunt nu het verhaal even aanhoren en de persoon vragen zich te legitimeren. Controleer gerust zelf bij het bedrijf of de instantie of het klopt dat zij iemand hebben gestuurd. Geef nooit uw pincode of waardevolle spullen af. Wees altijd alert als u pint: Scherm bij het intoetsen van uw pincode de toetsen altijd goed af. Staat iemand te dicht bij u? Vraag voordat u gaat pinnen of deze persoon een stukje naar achteren gaat. Gebeurt dit in een winkel, vraag dan de kassamedewerker gerust om hulp. Laat u niet afleiden. Ook niet als iemand zegt dat u bijvoorbeeld geld of iets anders laat vallen. Wees alert als u op straat of in bijvoorbeeld een winkel(centrum) wordt aangesproken: Een veelgebruikte smoes is het vragen van de weg. Dit is tegenwoordig nauwelijks nog nodig. Veel mensen bezitten een smartphone met daarop navigatie. Is iemand te goeder trouw en wil hij of zij echt de weg weten, dan kan hij of zij een beroep doen op iemand met een smartphone. Vertrouw op uw gevoel: Voelt het niet goed, dan is het dat vaak ook niet. Staat er onaangekondigd iemand bij u aan de deur? Maak dan een afspraak voor een ander tijdstip en vraag er dan een bekende of familielid bij. Ook kunt u, als u het niet vertrouwt, de politie bellen. U mag hiervoor gebruik maken van 112. Pas uw bankrekening aan: Om te voorkomen dat er grote bedragen van uw bank- of girorekening kunnen worden gehaald, kunt u een aantal maatregelen treffen: boek geld dat u niet direct nodig hebt van uw lopende rekening over naar een spaarrekening. Zorg er verder voor dat u niet ‘rood’ kunt staan op uw lopende rekening. Stel de dagopname limiet zo laag mogelijk in. Uw bank kan u daarbij helpen.

Lees verder...
Man aangehouden voor beledigen agenten

Tilburg - Een 23-jarige Tilburger is zaterdagmorgen aangehouden omdat hij agenten beledigde in een vol uitgaansgebied. “Kankerzonen, hoerenzonen en kankerslet” waren de woorden die hij naar hun toe slingerde. Op zaterdag 25 augustus 2018 om 00.45 surveilleerde enkele mannelijke en een vrouwelijk agent in het centrum van Til burg. Ze hadden een speciale horecadienst om er op toe te zien dat iedereen veilig en prettig kan uitgaan in het centrum. Op de Burgemeester Brokxlaan zagen ze een bekende man lopen. Eén van de agenten had een gebiedsontzegging in zijn zak voor deze Tilburger. Gebiedsontzeggingen worden uit naam van de burgemeester uitgereikt aan mensen die het uitgaansgebied onveilig maken of zich daar niet kunnen gedragen. Hij was in een eerdere situatie aangehouden in het centrum omdat hij betrokken was bij een incident. De agent sprak de man aan en gaf het verbod. De Tilburger reageerde agressief en liep kwaad weg. Terwijl hij weg liep hoorden de agenten, en iedereen in de omgeving, dat hij “kankerzonen” naar de agenten riep. Die voelden zich door die uitspraak erg beledigd en gingen over tot aanhouding. Tijdens die aanhouding bleef de man schelden op de agenten. Tegen een vrouwelijke agente riep hij “kankerslet”. De verdachte is met verzet naar het bureau gebracht.

Lees verder...
Lastige cliënt opvanghuis aangehouden

Tilburg - De politie heeft vrijdagavond een lastige cliënt van een opvanginstantie aangehouden aan de Reitse Hoevenstraat. Ze hadden hem buiten gezet maar hij wilde niet vertrekken. Op vrijdag 24 augustus 2018 kreeg de politie het verzoek om naar de daklozenopvang te komen. Daar hadden ze problemen met een cliënt die agressief was geworden. Het personeel voelde zich niet veilig meer. De agenten die bij de opvang arriveerden troffen daar inderdaad een agressieve cliënt van 45 jaar aan. De man was ’s-middags al buiten gezet omdat hij vervelend was. Hij mocht later weer naar binnen maar hij bleek nog steeds agressief te zijn. Toen bleek dat hij niet kreeg wat hij wilde begon hij te slaan en uiteindelijk met stenen naar het gebouw te gooien. De maat was vol. In het bijzijn van de agenten kreeg de man een tijdelijk toegangsverbod van enkele dagen uitgereikt. Daar nam hij een hap van en verscheurde de rest. Toen hij niet wilde vertrekken is hij aangehouden voor huisvredebreuk. Bij zijn aanhouding wilde hij de agenten slaan. Hij verzette zich tot aan het cellencomplex van de politie.

Lees verder...
Dronken Tilburger rijdt lantaarnpaal uit de grond en misdraagt zich

Tilburg - Een 35-jarige Tilburger is woensdag 22 augustus 2018 omstreeks 00.05 uur op de kruising van de Kempenbaan en de Ringbaan Oost betrapt op het rijden onder invloed. Hij had met zijn auto een lantaarnpaal uit de grond gereden. Een GGD arts heeft in het ziekenhuis bloed afgenomen om het alcoholgehalte vast te laten stellen. Daar spuugde hij naar de verpleegkundigen. Hierna is hij naar het bureau gebracht. Onderweg bleef hij zich recalcitrant gedragen. Het lukte vanwege zijn dronkenschap niet om een verklaring van hem af te nemen. Hij is uiteindelijk thuis afgezet,. De politie kreeg een melding dat er een eenzijdig verkeersongeval had plaats gevonden op de kruising van de Kempenbaan en de Ringbaan Oost. Ze zagen ter plaatse dat een zwaar beschadigde auto tegen een lantaarnpaal stond. In een ruime omgeving van het voertuig lagen glassplinters en onderdelen. De bumper lag tien meter verder. Omstanders vertelden dat ze de bestuurder uit de auto hadden gehaald. Hij werd ter plaatse gecontroleerd door verpleegkundigen van de Ambulancedienst. Hij was dronken. In de auto lagen blikken en flessen bier. Een getuige vertelde dat de automobilist vanuit de richting van de Ringbaan Zuid kwam en in een lijnrechte weg tegen de lantaarnpaal was gereden. Ziekenhuis Hij werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht, daar is ook bloed afgenomen. Daar gedroeg hij zich erg vervelend naar het medisch personeel door onder andere naar hen te spugen. Tijdens het transport naar het bureau gedroeg hij zich ook erg recalcitrant. Hij probeerde de agenten te schoppen en het portier te openen. Na voorgeleiding is hij in vrijheid gesteld. Zijn verklaring wordt op een later moment opgenomen.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Gewonde en schade na aanrijding op A20 bij Maasdijk

Op maandagavond 17 september heeft er op de A20 van De Lier richting Maassluis bij hectometerpaaltje 12.6 een ongeval tussen twee personenauto's plaatsgevonden. Volgens de bestuurder reed hij 120 km/h op de rijksweg. Vervolgens wilde hij opschuiven naar de rechterrijstrook en keek over zijn schouder. Plots zag hij de twee rode lampen van een auto voor hem. De bestuurder trok aan zijn handrem. Dit was tevergeefs en een aanrijding kon niet voorkomen worden. Aldus de bestuurder van de achterste auto. De inzittenden van de voorste auto zijn meegenomen met de ambulance. De bestuurder van het achterste voertuig had géén tot weinig letsel. De berging heeft de auto's meegenomen.

Lees verder...
Vrouw ernstig gewond achter gelaten na aanrijding

Op het fietspad langs de Gildenlaan in Apeldoorn ging het maandagmiddag goed mis, twee fietsers kwamen daar met elkaar in botsing. Een oudere vrouw kwam door de botsing naar ten val en raakte ernstig gewond. Omstanders boden eerste hulp in afwachting van de hulpdiensten. Deze kwamen massaal ter plaatse, ook een traumahelikopter landde iets verderop in de wijk de Maten. De fietser waarmee de oudere vrouw in botsing kwam is na het ongeval door gereden aldus de politie. De politie is opzoek naar de man en hoopt dat hij zich zelf komt melden. Het is immers strafbaar om door te rijden na een aanrijding. De politie heeft getuigen verklaringen opgenomen. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. Video en Foto: Luciano de Graaf [embed]https://youtu.be/BYwLmEKXodo[/embed]

Lees verder...
12-jarige Rodechelies Celedonio Santo uit Amsterdam vermist

Vermist sinds 13 september, de 12-jarige Rodechelies Celedonio Santo uit Amsterdam. Vermist, twaalfjarig meisje, sinds de ochtend van 13 september 2018 uit Amsterdam Zuidoost, K-zone, Kruitberg. Sindsdien ontbreekt ieder spoor. Haar familie is heel ongerust. Rodechelies heeft een beugel voor haar boventanden. Heeft u haar gezien of weet u waar zij is, bel zo spoedig mogelijk de politie. Hieronder vindt u meer informatie over Rodechelies: Geboortedatum:15-11-2005 Huidige leeftijd:12 Lengte:160 cm Haarkleur:Zwart Oogkleur:Bruin Geslacht:Vrouw Hebt u informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070 Zaaknummer: 2018185851

Lees verder...
71-jarige Yvonne Hennekes uit Hoensbroek vermist (Update)

Update : al snel na het plaatsen van dit artikel, kregen wij bericht dat mevrouw gelukkig terecht is. Vermist sinds 14 september, de 71-jarige Yvonne Hennekes uit Hoensbroek. Mevrouw is op 14 september omstreeks 14.30 uur vertrokken met een witte Gazelle dames fiets vanaf het thuisadres. Onbekend waar ze naar toe is. Hieronder vindt u meer informatie over mevrouw Hennekes: Naam:Yvonne Maria Leonie Hennekes Geboortedatum:23-05-1947 Huidige leeftijd:71 Lengte:165 cm Haarkleur:grijs Geslacht:Vrouw Hebt u informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070. Zaaknummer: 201814130

Lees verder...
Ernstig ongeval op fietspad in Apeldoorn

Op het fietspad langs de Gildenlaan in Apeldoorn ging het maandagmiddag goed mis, twee fietsers kwamen daar met elkaar in botsing. Een oudere vrouw kwam door de botsing naar ten val en raakte ernstig gewond. Omstanders boden eerste hulp in afwachting van de hulpdiensten. Deze kwamen massaal ter plaatse, ook een traumahelikopter landde iets verderop in de wijk de Maten. De fietser waarmee de oudere vrouw in botsing kwam is na het ongeval door gereden aldus de politie. De politie is opzoek naar de man en hoopt dat hij zich zelf komt melden. Het is immers strafbaar om door te rijden na een aanrijding. De politie heeft getuigen verklaringen opgenomen. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. Foto: Luciano de Graaf

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws