Drie mannen aangehouden op verdenking van poging inbraak

Tilburg – Agenten hebben zondagavond 8 april 2018 rond 23.00 uur in de Fokkerhof drie mannen aangehouden op verdenking van poging woninginbraak. Het gaat om drie inwoners van Tilburg van 25, 26 en 35 jaar oud.

Agenten reageerden zondagavond op een melding van een ruzie. Een man zou met een slagvoorwerp achter een andere man aanrennen. In de Fokkerhof troffen ze bij een speeltuintje een groep mensen aan, waarvan er één gewond was. Omdat de situatie ter plaatse erg onrustig was, heeft een agent pepperspray gebruikt om een man, een 49-jarige Tilburger, te kalmeren. Deze man wilde met een knuppel drie andere mannen te lijf gaan, die eveneens de confrontatie zochten.

Tumult

Toen de situatie onder controle was, bleek dat de man die gepepperd is in huis zat, toen er plotseling drie mannen in zijn woning stonden. Hij heeft de mannen zijn huis uit gejaagd, waarbij één van hen, een 25-jarige Tilburger, gewond raakte. Ook heeft hij de drie kort achtervolgd richting de Korvelseweg. Nadat hij de achtervolging had gestaakt en weer naar huis ging, had hij het idee dat de drie mannen hem volgden. Bij zijn huis aangekomen, heeft hij een knuppel gepakt en is daar mee op de mannen afgegaan. In het tumult dat toen ontstond is de man door de politie bespoten met pepperspray. Hij hoefde hiervoor niet verzorgd te worden. Wel zijn agenten met de verdachte die gewond is geraakt naar het ziekenhuis geweest, waar hij is behandeld aan zijn verwondingen. Daarna is hij, net als de andere twee verdachten, naar het bureau gebracht en in de cel gezet.

De 49-jarige Tilburger heeft aangifte gedaan van poging woninginbraak.
De politie zet het onderzoek naar dit incident vandaag voort en verhoort dan ook de verdachten. Ook gaat de politie nog met het slachtoffer in gesprek om de situatie nader uit te leggen.

Lokaal nieuws

Vrouw aangehouden verdacht van mishandeling

Tilburg - Een Tilburgse vrouw is zaterdagavond door de politie aangehouden omdat ze verdacht wordt van het mishandelen van een plaatsgenoot. De plukken haar lagen op straat. De melding van een vechtpartij kwam binnen op zaterdag 23 juni 2018 om 19.00 uur. Bij een feestje in de tuin van een woning aan de Vriezeveenstraat was het uit de hand gelopen. Agenten ter plaatse hoorden het verhaal aan. Er was ruzie ontstaan tussen twee exen op het feest. Toen de bewoonster van het huis tussenbeide wilde komen werd ze aangevallen door een de vrouw. Ze werd flink mishandeld en haar haar werd uitgetrokken volgens de aangifte. De andere feestgangers trokken de verdachte van haar slachtoffer af. De vrouw, 27 jaar uit Tilburg, is aangehouden.

Lees verder...
Zes aanhoudingen na schietincident

Tilburg - Na een chaotische situatie waarbij met een vuurwapen geschoten zou zijn heeft de politie zes aanhoudingen verricht. Een uitgebreid onderzoek is opgestart. Het begon op vrijdag 22 juni 2018 om 22.00 uur. Bij het operationeel centrum kwam een melding binnen van een vechtpartij bij een tankstation aan de Ringbaan-West. Er werden enkele eenheden die richting op gestuurd. Maar de medewerker van het operationeel centrum, die in contact stond met de melder, hoorde op dat moment ook schoten op de achtergrond. Het was op dat moment niet duidelijk waar dat precies was. Bij het tankstation bleek niets meer aan de hand te zijn maar enkele getuigen dirigeerden de toegesnelde agenten naar de Thorbeckestraat. Van alle kanten kwamen politie-eenheden aangesneld en werden zes mannen aangehouden voor openlijk geweld en bezit of gebruik van een wapen. In verband met de gevaarszetting hadden de agenten hun vuurwapen getrokken bij de aanhouding van de verdachten. Voorlopige conclusie De recherche is nog volop met het onderzoek bezig. Uit verschillende verklaringen blijkt dat het begonnen is met een forse vechtpartij bij het tankstation tussen twee groepen. Daar zijn camerabeelden van. Toen bleek dat de politie onderweg weg vluchtten een groep achtervolgd door aangevers. Het verplaatste zich naar de Thorbeckestraat en enkele mannen ging daar een woning binnen. De aangevers bleven daar in de straat. Op een gegeven moment, juist toen een getuige de politie aan de lijn had, werd er geschoten. Er raakte niemand gewond. Later zijn er in ieder geval drie hulzen gevonden. Binnen afzienbare tijd zag de straat blauw van de politie en werden de zes mannen aangehouden. Het zijn mannen in de leeftijd tussen 24 en 45 jaar uit Den Helder, ’s-Gravenhage en Tilburg. Onderzoek Omdat de situatie en wat er precies was gebeurd niet duidelijk was heeft de politie vannacht grote delen van de straat afgezet. In verband met het gevaar en het wegmaken van sporen werd iedereen op grote afstand gehouden. Er is uitgebreid onderzoek gedaan onder andere met een speciale speurhond. Ook de woning waar enkele verdachten binnen zaten is doorzocht en daar zijn twee wapen aangetroffen. Er zijn meerder rechercheurs in dienst gekomen die direct een onderzoek gestart zijn. Dat onderzoek is nog in volle gang. Het is niet uitgesloten dat er nog meer aanhouding te verwachten zijn. Het rechercheteam wil graag meer informatie hebben over de situatie. Dat kan: - anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M, - via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek 079-3458999

Lees verder...
Politie zoekt getuigen brandstichting

Tilburg - Vannacht (20 op 21 juni) tussen 00.30 en 00.45 is een auto in brand gestoken aan de Burgemeester Damsstraat. Twee andere voertuigen die in de buurt geparkeerd stonden van de brandende wagen zijn ook in brand gegaan. De politie is een onderzoek gestart. Agenten van de Forensische opsporing hebben technisch onderzoek uitgevoerd. De auto’s zijn in beslag genomen voor onderzoek. Verder is een buurtonderzoek gestart en is de politie op zoek naar camerabeelden. Getuigen gezocht De politie is op zoek naar mensen, die meer over dit incident weten. Of die iets verdachts rond de tijd van de brand hebben gezien. Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem: 0800-7000. Vermeld s.v.p. het registratienummer 2018142638.

Lees verder...
Overvaller kroeg opgepakt

Tilburg - Een man die verdacht wordt van een poging overval op een café in de wijk Korvel is aangehouden. Maandagnacht 19 februari rond 01.45 uur liep de verdachte het café binnen. De verdachte trekt een mes en roept om geld. Er ontstaat een worsteling tussen de uitbater en de overvaller. De kastelein verdedigt zich en de verdachte gaat er dan zonder buit vandoor. Hij fietste via de Korvelseweg de nacht in. De politie startte een onderzoek. Via goed recherchewerk is de verdachte in beeld gekomen. Op woensdag 20 juni is hij aangehouden nadat hij zich op verzoek meldde bij een politiebureau. De man is ingesloten voor verhoor.

Lees verder...
Man met alarmpistool aangehouden

Tilburg - De politie hield maandagavond 11 juni een 57-jarige man uit Tilburg aan, nadat hij met een alarmpistool over straat liep. De verdachte zit vast voor verder onderzoek. Een melder zag rond 18.15 uur dat een man in de wijk Noordhoek een vuurwapen op de grond liet vallen, hem weer oppakte en een woning inging. De politie werd hierop gealarmeerd en ging bij de desbetreffende woning aan de deur. De man bleek de bewoner te zijn. Na onderzoek werd er in de berging een alarmpistool aangetroffen. Het wapen is in beslag genomen en de verdachte is aangehouden. Mag ik een wapen hebben? Nee. Het bezit van (slag- of steek)wapens is strafbaar en geldt als een misdrijf. Dit staat in de Wet wapens en munitie. Vuurwapens of munitie moet u inleveren bij de politie. Bel hiervoor 0900-8844. Er zijn uitzonderingen. Zo kunnen sportschutters, jagers en verzamelaars een vergunning aanvragen om vuurwapens en munitie te mogen hebben. U moet daarvoor minimaal 18 jaar zijn.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Lichaam van man aangetroffen op talud

Nijmegen - De politie is zondagavond in kennis gesteld van een vondst van een lichaam aan de Terwindstraat. Het zou gaan om het lichaam van een man die op het talud is aangetroffen. De politie is een onderzoek gestart. Het voetpad naar het talud is afgesloten. Over de identiteit en waardoor de man om het leven is gekomen is nog niets bekend. Update 21:05: Het lichaam is gevonden in de struiken. Later meer.....

Lees verder...
Man aangehouden voor bedrijfsinbraak

Enschede - Een 42-jarige inwoner van Enschede werd op zondagmorgen 24 juni aangehouden op de Usselerrietweg voor bedrijfsinbraak. Beveiligers hoorden kort na middernacht harde knallen en gingen op inspectie uit. Hierbij overliepen ze twee mannen, waarvan er één kon worden aangehouden. De andere man wist te ontkomen. Bij een bedrijf bleek ingebroken te zijn. In de omgeving werden inbrekerswerktuigen en een kassalade gevonden. De verdachte werd ingesloten op het bureau.

Lees verder...
Politie zoekt getuigen beroving

Haarlem - De politie is op zoek naar getuigen van een beroving die plaats gehad heeft op de Vrijheidsweg in Haarlem. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op 0800-7000. Omstreeks 02.20 uur kreeg de politie melding van de straatroof. Een 21-jarige Haarlemmer liep over de Vrijheidsweg in de richting van de Amnasty Internationalweg toen er van achteren iemand aan kwam rennen. Het slachtoffer werd vastgepakt, meerdere keren tegen zijn hoofd geslagen en ook nog bedreigd met een wapen. Na de beroving ging de dader er vandoor met een geldbedrag. Hij rende weg in de richting van de Charta 77 Vaart. De politie stelde een onderzoek in in de omgeving. Er werd geen verdachte aangetroffen. De verdachte is een blanke man met een lengte van ongeveer 1,90 meter. Hij had een kaal hoofd en een gespierd postuur. De man droeg een opvallend rode jas en witte schoenen.

Lees verder...
Verdachte overval aangehouden

Hoofddorp - Op zaterdagavond kon de politie een 15-jarige jongen uit Nieuw-Vennep aanhouden op verdenking van het plegen van een overval op een cafetaria aan het Almkerkplein in Hoofddorp. Op aanwijzing van twee jongens van 11 en 12 jaar werd de buit later teruggevonden. Omstreeks 21.30 uur kwam een in het donker geklede man de snackbar binnen. De zaak was eigenlijk al gesloten en de laatste klanten werden geholpen. De verdachte had bij de toegangsdeur staan wachten tot klanten naar buiten liepen, zodat hij naar binnen kon gaan. De man liep naar de toonbank en bedreigde het personeel met een wapen. Hij eiste geld. De man ging er na de overval vandoor met een zak waarin het geld uit de kassa zat. Bij de overval raakte niemand gewond. Buit teruggevonden De gewaarschuwde politie zag op de Baron de Coubertinlaan en donker gekleed persoon lopen. Bij het zien van de politie probeerde hij te vluchten. De verdachte kon echter in de directe omgeving in een steegje tussen woningen worden aangehouden. De verdachte, een 15-jarige jongen, had echter geen wapen of buit bij zich. Twee jongens meldden bij de politie, dat zij hadden gezien dat de verdachte op zijn vlucht een zak weggooide. De zak werd teruggevonden. Hierin bleek de buit te zitten. Het wapen is nog niet teruggevonden.

Lees verder...
Amokmaker aangehouden

Breda - Een agressieve man heeft zaterdagavond voor consternatie gezorgd in een winkel aan de Bisschopshoeve. Twee mensen die hem probeerden te kalmeren hebben aangifte gedaan van mishandeling. Op zaterdag 23 juni 2018 om 19.55 uur liep het uit de hand in een supermarkt. Een man maakte daar een hoop drukte door schreeuwend en tierend door de winkel te lopen, ook gooide hij enkele dingen om en kapot. Hij duwde twee mensen opzij. Toen één van hen iets zei liep het uit de hand en ontstond er een vechtpartij waarbij enkele rake klappen vielen. Op een gegeven moment leek het er op dat de rust wederkeerde. De twee maakten het goed met elkaar. Maar toen liep het weer uit de hand en probeerde de aangever de man de winkel uit te werken. Daarbij kreeg hij flinke klappen. Ook een andere man, die probeerde te helpen, werd mishandeld door de verdachte. De politie arriveerde die de 58-jarige inwoner van Breda aanhield.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws