blogname

112
tilburgnieuws.nl

De nieuwsgroep
voor Nederland!

Dronken agressieve stapper bijt agent tijdens arrestatie in hand


Een politieman is tijdens zijn horecadienst afgelopen nacht in het Tilburgse uitgaanscentrum door een zich verzettende nog onbekende agressieve dronken man in zijn linkerhand gebeten. De agent is direct voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. De bijtende man was aangehouden omdat hij zich niet wilde legitimeren en zich tijdens de identiteitsfouillering verzette.

Agenten belast met de horecadienst werden terwijl zij op de Heuvel fietsten aangesproken door een vrouw die wees naar een café waar problemen zouden zijn. De bikers reden snel naar het bedoelde café. De portier vertelde dat hij zojuist een vervelende dronken man buiten had gezet. De man had andere klanten lastig gevallen. De dienders zagen aan zijn manier van lopen en roken dat de bedoelde man onder invloed van alcohol was. Ze vroegen hem zich te legitimeren. Hierop riep de man dat hij dat niet wilde en hij liep al schreeuwend weg. De agenten liepen hem achterna en vorderden zijn identiteitsbewijs. Hierop riep de man nogmaals dat hij niets afgaf. Hierop wilde een van de agenten hem in het kader van de wet op de identificatieplicht fouilleren. Omdat de man zich daar tegen verzette werd hij aangehouden. Er ontstond een worsteling waarbij hij een van de agenten in het rechterbeen kneep en in zijn linkerduim beet. Er ontstond, ondanks de gedragen handschoen, een wond die in het ziekenhuis moest worden behandeld. De verdachte had geen ID-bewijs bij zich. Hij werd, terwijl hij zich nog flink verzette, al vloekend en schreeuwend ingesloten.

Daadkracht

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws