blogname

112
tilburgnieuws.nl

De nieuwsgroep
voor Nederland!

Aanhoudingen in horecagebied


Tilburg - Op tweede kerstavond 26 december zijn er 8 aanhoudingen verricht in het horecagebied in de binnenstad. Er was ook geweld tegen politie ambtenaren. Zij werden beledigd, gehinderd bij een aanhouding en bekogeld met een glas.

Tot 03.30 uur was de sfeer in de binnenstad prima. Bij het sluiten van een horecagelegenheid op het Pieter Vreedeplein werd er tussen een aantal bezoekers gevochten. Er heerste een grimmige sfeer tegen de agenten. Zij wilden een arrestant afvoeren maar werden daarbij door omstanders gehinderd en gingen in de weg staan. Ook gooiden zij spullen naar de agenten. Daarom werd er twee keer een linie gemaakt door de politie waarbij het uitgaanspubliek werd weggedreven. Bij de tweede linie was steun van hondengeleiders en gebruik van de wapenstok nodig om mensen uit het gebied te krijgen. Geen van de agenten raakten gewond. De arrestanten zijn mannen van 20, 21, 22, 22 en 27 jaar.

Meer geweld en beledigingen op de Heuvel

Ook op de Heuvel werd een linie ingezet. Rond 04.30 uur ontstond daar voor een restaurant een gevecht tussen 10 personen. Zij beledigden de agenten. Door de linie werden zij weggedreven. Toen de agenten zich omdraaiden en wegliepen werden zij door een 20-jarig Tilburger weer uitgescholden en bekogeld met glas. Omdat hij zich verzette bij zijn arrest is hij met gewed aangehouden. Uit een ademanalyse bleek hij 620 ug/l alcohol te hebben gedronken.

Verder werden er nog twee andere personen voor ruzie en vechten in het horecagebied aangehouden.

Geweld tegen Politieambtenaren wordt zwaar bestraft

Geweld tegen politiemensen tijdens en buiten werktijd is onacceptabel en elk incident is er één te veel. Over die grens gaan, accepteren wij niet. Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig (communicatie)beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners.

De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Politiemensen werken de-escalerend als het kan. Maar als het moet stappen we naar voren en gaan we de confrontatie niet uit de weg; voor de veiligheid van hulpverleners en burgers.

Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws